Lördagslista.

 

Jag heter Sandra Helena Jonsson.

Jag är för tillfället väldigt glad och pepp för kvällen.

Jag är bra på att sträck kolla serier.

Jag är dålig på inte tänka för mycket.

Jag tycker inte om att vara hemma för länge.

Jag läser Harry Potter böckerna för andra gången, nu är jag på sista!

Jag gillar när jag får till mitt smink bra, då känner jag mig fin.

Jag sjunger nästan aldrig, jag är tondöv.

Jag älskar mina produktiva och kreativa dagar, är glad från morgon till kväll då.

Jag är inte speciellt bra på att ta tag i saker som jag måste göra.

Jag tycker om blommor, böcker, te, min syster, katten, filmer, listan kan bli lång.

Jag föredrar te framför kaffe, i alla fall när jag är hemma.

Jag är beroende av choklad och te.

Jag har på mig mys shorts och en svart jumper.

Jag dricker chaite just nu.

Jag lyssnar sällan på musik längre.

Jag blir arg på korkade människor.

Jag blir rädd för framtiden som jag inte vet vad jag ska göra med.

Jag önskar mig en ny systemkamera, min har varit med i sju år nu.

Jag är uppväxt i Gustafs. 

Waiting game.

Äntligen så är det lite fint väder! Passade på att gå ut och fota lite, blev rätt nöjd för en gångs skull! Och jag testade att redigera lite annorlunda än var jag brukar göra. Kul att testa något lite nytt än att göra samma sak varje gång. Lite mindre kontrast i den första och sista bilden, ganska snyggt faktiskt! Men gillar bilder med kontrast också, därav bilden i mitten.

Kram på er! 

Everybody but them can see it.

 

Drömmer mig bort.

Sitter just nu under täcket vid sängen och dricker te och kollar runt på internet. Nyser flera gånger per minut och är snustorr i halsen. En förkylning i november när vädret bara är grått och ruskigt är inte att föredra. Jag sitter och googlar på olika men varma resmål till vinter, drömma mig bort till ett varmare land är det enda jag kan göra för tillfället. Australien är ett ställe jag väldigt länge har velat besöka, åka dit i några månader för att kolla in Sydney, Melbourne och Cains. Träffa folket där som sägs vara så trevliga och tillmötesgående. Besöka stränderna, Sunshine Coast, Frasier Island och plocka frukt vid någon gård skulle också vara kul. Herregud vad jag vill resa, har alltid haft det i baktanken att det skulle vara kul, men nu vet jag att det är någonting jag VILL göra! Jag får helt enkelt börja spara pengar sen ta tag i det, ta mig till Australien själv eller med en reskompis. Backpacka i Europa en sommar ska jag också göra! 

Bra onsdag.

Igår var en riktigt fin dag, jag gjorde klart en uppsats till historian. Sedan tog jag och Camilla oss till Peace & love café där vi lyssnade på föredrag och lyssna på fin musik, två koppar kaffe blev det också! Efter det gick jag Ludde och José på The hunger games mockingjay part 1! Och den var sååå bra! Jag kunde inte sitta still under hela filmen, jag satt och gjorde flätor på min halsduk. Och att dom gör dom så bra enligt böckerna är jag så glad över. Den var sjukt bra, skulle kunna säga det tusen gånger! Nu måste man vänt ett år på nästa film, tråkigt men så värt de! 

Karro i London

Som sagt är vädret så tråkigt att fota i just nu så jag väntar ett tag till med att ta med kameran ut, har en liten idé vad jag skulle vilja fota sen när vädret tillåter. Istället kollade jag igenom London mappen med bilder för någon dag sedan och hittade dessa tre bilder, haha fick säga till Karro ett par gånger i London då hon gick in i bilderna jag tänkte ta! Saknar London! 

 

 

Kimono och dödsrelikerna.

Idag har jag varit med vänner och fikat vid Peace and love café, älskar det cafét. Sedan tog vi en sväng på kupolen där jag köpte Harry Potter och dödsrelikerna! Ska läsa den ikväll och dricka te och äta chips till, massa mys! Och idag har jag haft min fantastiska kimono som jag köpte vid London. Tycker egentligen inte om bilderna men dom får duga, det är ju så mörkt hela dagarna nu så det får bli att fota med blixt, gillar inte att fota med blixt. :) 
Hoppas ni har haft en fin lördag! 
 
 

Fredagens vill ha.

Gick in på indiska igår, stort misstag. Dom har fått in så mycket fina saker så jag tror jag dör. Massa fina muggar, ljuslyktor och mysiga kläder. Fick sådan lust att köpa massa mysiga och varma vinterkläder nu! Ge mig!
 
 

Onsdagstankar.

Har gjort klart dagens historia uppgift och vet inte riktigt vad jag skall hitta på nu! Det blir antagligen att gå till pärlan en sväng sen och fördriva tiden. Jag skulle vilja fota men vet inte vad, det skulle vara roligt att fota några kreativa och fina självporträtt men har ingen aning vad jag ska göra eller vart jag ska fota. Och jag tycker att vädret just nu är så sjukt deprimerande, helst skulle jag vilja fly till ett varmt land. Men jag kanske ska ta vara på detta dunkla väder och fota något mörkt och spännande, dock behöver jag mer kunskap i photoshop (och äga photoshop) för att få bilderna som jag skulle vilja. Jag har också läst klart näst sista Harry Potter boken, jag får ta mig till en bokaffär och köpa den sisa snart så jag får läsa den och ha hela Harry Potter samlingen, det skulle ju vara kul! Även fast det tråkiga vädret är jag jätteglad och pepp på att hitta på något, och testa nya saker och göra allt jag egentligen inte vågar. Flytta till Stockholm skulle ju va kul, jobba, träffa nya vänner och dricka öl på pubar. Det är mycket jag vill göra men ändå inte tar mig tid till att göra, skärp dig nu Sandra! Dags att våga, testa, göra och leva lite mer! 

Lördagsnöje.

Idag åkte jag och mor till kupolen ett par timmar och kika i alla affärerna. Jag var ute efter en vinterjacka och vinterskor men självklart hittade jag inget utav de. Istället fick en glittrig t-shirt, nagellack, BH och ett ansikstsserum följa med hem. Är väldigt nöjd med köpen men får hålla tummarna att jag hittar ett par skor snart då det börjar bli lite kyligt nu! 
 
Ny t-shirt från H&M 
 

Glitter.

Dom där röda skorna är så himla fina så att jag dör! Vill verkligen ha dom! Någon som har nått tips vart man kan finna liknande skor? :) 
 
 

Say something.

 

Cupcakes!

I söndags fick jag ett ryck och kände för att baka, det blev ett par riktigt goda cupcakes som resultat! Första gången jag belv helg nöjd med mina bakverk och det var första gången mina cupcakes inte föll ihop, be proud of me! Tänkte att jag skulle dela med mig av receptet jag gick efter, själv ändrade jag till choklad istället för citroncupcakes. 
 

Cupcakes

 

3 st ägg

2 ½ dl socker

1 tsk vaniljsocker

100 g smör

1 dl mjölk

3 1/4 dl vetemjöl

2tsk bakpulver

1 nypa salt

3 msk kakao

(Om man vill ha citroncupcakes ta bort kakon och tillsätt saft och rivet skal från en citron i smeten det sista du gör. Och använd 3 ½ dl mjöl!)

 

1 Sätt ungen på 175 grader. 2 Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. 3 Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. 4 Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. 5 Placera ut pappersformar på en plåt eller i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. 6 Gädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter, låt sen svalan innan man tar på frostingen.

 

Cream cheese frosting

 

60 g mjukt smör

5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 msk citronsaft

100 g philadelphiaost

(Några droppar karamellfärg)

 

1 Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt. 2 Dela upp frostingen och färga den i olika färger mer karamellfärg eller behåll den vit om man så vill. 3 Bre frostingen på cupcaksen. KLART!

 

 

Halloween!

Gårdagens halloweenfirande kändes mer som en uppklädd myskväll, men kul va det i alla fall! Jag och Jos gjorde lite lila bål med godishjärnor i och så åt vi dipp och chips! Jag, Jos och Camilla avslutade kvällen med att se den andra fredagen den trettonde filmen. Under helgen har jag pysslat lite också, jag gjorde en pumpa och en glittrig hatt som jag inte använde, en annan gång kanske.

 

 

RSS 2.0